Κορνοφωλιά - Αρχαιολογικά ευρήματα Κορνοφωλιά - Αεροφωτογραφία Καιρός
  Αρχή σελίδας » Κατάλογος » Νέα Ορισμός Αρχικής Σελίδας  |  Προσθήκη στα Αγαπημένα
  - Λίγα λόγια
  - Επικοινωνία
  Νέα
  Ανακοινώσεις
  Το ΒΗΜΑ του Κορνοφωλιώτη
  Γενικά στοιχεία
  Πολιτιστικός Σύλογος
  Ιππικός Όμιλος Κορνοφωλιάς
  Αρχαιολογικά ευρήματα
  Τοπωνύμια
  Εκκλησία
  Μοναστήρι
  Ποδοσφαιρική Ομάδα
  Καφενεία
  Ταβέρνες
  Τόποι αναψυχής
  Καλλιέργιες
  Έβρος ποταμός
  Τραγούδια για την Κορνοφωλιά
  Βιβλιογραφία
  Λεξικό ...
  Χρήσιμα τηλέφωνα
  ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό η επανατοποθέτηση του μνημείου που είχε φτιάξει ο Σύλλογος Κορνοφωλεωτών "ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΣ" το έτος 1972.

  Η ανέγερση του μνημείου έγινε προς τιμήν εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, όταν τους έθαψαν ζωντανούς οι Βούλγαροι το έτος 1913. Το ακριβές σημείο στο οποίο έγινε το γεγονός αυτό είναι (σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεγαλυτέρων ) είναι δίπλα στην τωρινή γέφυρα της σιδηροδρομικής γραμμής. Στην αρχή η ανέγερση του μνημείου έγινε στο λόφο του "Δερβενίου" αλλά εξαιτίας της δυσκολίας πρόσβασης στο σημείο οι διοικούντες του συλλόγου αποφάσισαν να το μεταφέρουν δίπλα στον τότε εθνικό δρόμο κοντά στην γέφυρα του Μαγγαζίου. Στην συνέχεια όταν ξεκίνησε η νέα εθνική οδός ο εργολάβος που ανέλαβε την κατασκευή του συγκεκριμένου κομματιού το ξήλωσε και ενώ είχε δεσμευτεί ότι με το πέρας των εργασιών θα το ξανατοποθετήσει σε σημείο πλησίον της οδού, αντιθέτως το πέταξε σε έναν χώρο κοντά στα ξηραντήρια.

  Το σημερινό Δ.Σ. του συλλόγου θεώρησε υποχρέωσή του να επισκευάσει το μνημείο και να το τοποθετήσει σε σημείο που θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους. Ζήτησε και πήρε την έγκριση της Δ.Ε.Σ.Ε. Κομοτηνής για το σημείο που θα τοποθετηθεί και αφού το ενέκρινε ο εργοδηγός κλιμακίου της κος Σκαρλατούδης Βασίλειος προχώρησε στην τοποθέτησή του.

  Ως Πρόεδρος του συλλόγου θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τους : Βαβασιά Χρήστο (για την διάθεση δομικού υλικού αλλά και ανθρώπινου δυναμικού {τεχνίτες} ), τον Πουπουρέτσα Δήμο (μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου) για την διάθεση και τοποθέτηση των μαρμάρων, τον Αραμπατζή Αθανάσιο (γραμματέα του Δ.Σ. του συλλόγου ) για την προσφορά υλικών, τον ΔΗΜΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ για την διάθεση του σκαπτικού μηχανήματος καθώς και όλους όσους πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την ολοκλήρωση της κατασκευής.

  Ο χώρος του μνημείου :
  Η επιγραφή του μνημείου :

  Αγγελάκης Παναγιώτης