Κορνοφωλιά - Αρχαιολογικά ευρήματα Κορνοφωλιά - Αεροφωτογραφία Καιρός
  Αρχή σελίδας » Κατάλογος » Το ΒΗΜΑ του Κορνοφωλιώτη Ορισμός Αρχικής Σελίδας  |  Προσθήκη στα Αγαπημένα
  - Λίγα λόγια
  - Επικοινωνία
  Νέα
  Ανακοινώσεις
  Το ΒΗΜΑ του Κορνοφωλιώτη
  Γενικά στοιχεία
  Πολιτιστικός Σύλογος
  Ιππικός Όμιλος Κορνοφωλιάς
  Αρχαιολογικά ευρήματα
  Τοπωνύμια
  Εκκλησία
  Μοναστήρι
  Ποδοσφαιρική Ομάδα
  Καφενεία
  Ταβέρνες
  Τόποι αναψυχής
  Καλλιέργιες
  Έβρος ποταμός
  Τραγούδια για την Κορνοφωλιά
  Βιβλιογραφία
  Λεξικό ...
  Χρήσιμα τηλέφωνα
  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΝΟΦΩΛΙΑ

  Εδώ και αρκετές μέρες το χωριό μαζί με όλο τον Έβρο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υπερχίληση του ποταμού Έβρου. Έτσι μετά από τις πολλές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις που είχαμε τους περασμένους 2 μήνες τα νερά του ποταμού κινούνται ανεξέλεκτα προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

  Στον κάμπο του χωριού το ανάχωμα υποχώρησε στο ύψος των πορτών της αποστράγγισης με αποτέλεσμα να προκληθεί ρίγμα περίπου ΄100 μέτρωνπαρασύροντας τις αποστραγγιστικές πόρτες και ότι άλλο βρέθηκε στο δρόμο των ορμητικών νερών.Βέβαια περισσότερες εκτιμήσεις ζημιών θα γίνει αφού φύγουν τα νερά (μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα) καθώς στη γειτονική Βουλγαρία υπάρχουν χιόνια ύψους 1,5 μέτρου περίπου.

  Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την είσοδο στον κάμπο ( 3ο δρόμο ) και το μόνο που βλέπει κανείς είναι άφθονο νερό.

  Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και η καταστροφική καταιγίδα που σημειώθηκε την Παρασκευή 12-02-2010 στις 23:30 περίπου την νύχτα αφήνοντας πίσω της μεγάλες ζημιές.

  Δέντρα ξεριζώθηκαν, κεραμίδια σπιτιών εξφεντωνίστικαν σε μακρινή απόσταση, τζαμαρίες σπιτιών έσπασαν, κεραίες τηλεοράσεων έσπασαν, τάφοι νεκρών ξεριζώθηκαν, τροχόσπιτα αναποδωγύρισαν και πλήθος άλλων ζημιών που για να σας περιγράψω θα χρειαστεί αρκετές σελίδες.

  Η πιο μεγάλη ζημιά σημειώθηκε στην αποθήκη του κου ΤΣΙΑΠΗ Δημητρίου καθώς ισωπεδώθηκε κυριολεκτικά (βλέπετε και την φωτογραφία).Πιστεύουμε ότι το επίκεντρο του ανεμοστρόβιλου ήταν από το ύψωμα του χώρου αναψυχής προς τον Άγια Αθανάσιο καθώς εκεί υπήρχαν οι μεγαλύτερες σε δύναμη ζημιές.  Αγγελάκης Παναγιώτης