Κορνοφωλιά - Αρχαιολογικά ευρήματα Κορνοφωλιά - Αεροφωτογραφία Καιρός
  Αρχή σελίδας » Κατάλογος » Πολιτιστικός Σύλογος Ορισμός Αρχικής Σελίδας  |  Προσθήκη στα Αγαπημένα
  - Λίγα λόγια
  - Επικοινωνία
  Νέα
  Ανακοινώσεις
  Το ΒΗΜΑ του Κορνοφωλιώτη
  Γενικά στοιχεία
  Πολιτιστικός Σύλογος
  Ιππικός Όμιλος Κορνοφωλιάς
  Αρχαιολογικά ευρήματα
  Τοπωνύμια
  Εκκλησία
  Μοναστήρι
  Ποδοσφαιρική Ομάδα
  Καφενεία
  Ταβέρνες
  Τόποι αναψυχής
  Καλλιέργιες
  Έβρος ποταμός
  Τραγούδια για την Κορνοφωλιά
  Βιβλιογραφία
  Λεξικό ...
  Χρήσιμα τηλέφωνα
  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΝΟΦΩΛΙΩΤΩΝ "ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΣ"  Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1971. Πήρε το όνομά του από τον Σταμάτιο Παπά, σημαντικό Διδάσκαλο του Γένους που έζησε κατά τον 18ο αιώνα και καταγόταν από την Κορνοφωλιά. Η ίδρυση του Συλλόγου είχε ως στόχους την αρωγή προς τις οικονομικά αδύνατες οικογένειες και τη διαφύλαξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού. Για διάφορους λόγους η δράση του βαθμιαία περιορίστηκε και διακόπηκε.

  Τον Φεβρουάριο του 2001 η νεολαία του χωριού δραστηριοποίησε εκ' νέου το Σύλλογο. Η δράση του είναι καθαρά πολιτιστική και μη κερδοσκοπική.

  Ο Σύλλογος στεγάστηκε στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο, ένα θαυμάσιο κτίριο που ανακαινίστηκε με τη βοήθεια των νέων του χωριού, εξοπλίστηκε και αποτελεί πλέον μια κυψέλη πολιτισμού με προγράμματα εκμάθησης μουσικής, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και γυμναστικής.

  Οι δραστηριότητες του Συλλόγου είναι ποικίλες και συνεχείς:
  - Διοργανώνει πολιτιστικά καλοκαίρια με μουσική, θέατρο και χορευτικά,
  - Εμπλούτισε με τη βοήθεια εκδοτικών οίκων την ήδη υπάρχουσα βιβλιοθήκη,
  - Καθιέρωσε τα Κορνοφωλιώτικα Κούλουμα και ήταν ο πρώτος φορέας από τους οικισμούς της περιοχής που έλαβε μέρος στο Σουφλιώτικο Καρναβάλι με δικό του άρμα και στολές,
  - Πραγματοποιεί σεμινάρια και ομιλίες με θέματα την υγεία και την ενημέρωση των πολιτών,
  - Είνα αρωγός και συνδιοργανωτής μαζί με τον Α.Ο. Κορνοφωλιάς, το τοπικό συμβούλιο, της Δ.Ε.Π.Τ.Α.Σ. και το δήμο Σουφλίου στο Κουρμπάνι του χωριού,
  - Οργανώνει εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας εκ των οποίων μάλιστα η τελευταία κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου σε πανθρακικό επίπεδο.

  Η παρουσία και η δράση του Συλλόγου προσφέρει πλέον μια ξεχωριστή πνοή και διάσταση στην καθημερινότητα του ιστορικού οικισμού της Κορνοφωλιάς.


  Αγγελάκης Παναγιώτης