Κορνοφωλιά - Αρχαιολογικά ευρήματα Κορνοφωλιά - Αεροφωτογραφία Καιρός
  Αρχή σελίδας » Κατάλογος » Πολιτιστικός Σύλογος Ορισμός Αρχικής Σελίδας  |  Προσθήκη στα Αγαπημένα
  - Λίγα λόγια
  - Επικοινωνία
  Νέα
  Ανακοινώσεις
  Το ΒΗΜΑ του Κορνοφωλιώτη
  Γενικά στοιχεία
  Πολιτιστικός Σύλογος
  Ιππικός Όμιλος Κορνοφωλιάς
  Αρχαιολογικά ευρήματα
  Τοπωνύμια
  Εκκλησία
  Μοναστήρι
  Ποδοσφαιρική Ομάδα
  Καφενεία
  Ταβέρνες
  Τόποι αναψυχής
  Καλλιέργιες
  Έβρος ποταμός
  Τραγούδια για την Κορνοφωλιά
  Βιβλιογραφία
  Λεξικό ...
  Χρήσιμα τηλέφωνα
  2012 Αύγουστος 26 - Καλοκαιρινές εκδηλώσεις - Θέατρο

  "ΣΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ"

  ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ

    Κύριε πρόεδρε του τοπικού δημοτικού διαμερίσματος της Κορνοφωλιάς, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας. Σας καλωσορίζουμε στη θεατρική παράσταση των παιδιών της Κορνοφωλιάς.
    Φέτος είναι η πέμπτη χρονιά που η θεατρική μας ομάδα ανεβάζει μια παράσταση. Πρόκειται για μια θεατρική ομάδα που συγκροτείται το καλοκαίρι και βασικός της στόχος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών στη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών, η ανάπτυξη της ομαδικότητας και της συνεργασίας αλλά κυρίως η ψυχαγωγία και η διασκέδασή τους. Στηρίζεται στο μεράκι των παιδιών, τη ζωντάνια τους, το κέφι και την ενεργητικότητά τους.
    Οι συμμετέχοντες στην ομάδα είναι παιδιά του χωριού όλων των ηλικιών και οι δασκάλες που συντονίζουν και στηρίζουν την προσπάθειά τους.
  Οι κυρίες Τριανταφυλλούδη Ρούλα και Παπαναστασίου Τασούλα που έβαλαν τα θεμέλια όλου αυτού του εγχειρήματος, οι κυρίες Καψογεώργη Μαρία, Σουμάκα Ρούλα, Δασκάλου Δώρα και Μπαΐρα Μαριάνθη.
    Πρόκειται για ένα καθαρά ερασιτεχνικό εγχείρημα. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο το τέλειο αποτέλεσμα όσο η συμμετοχή και η χαρά όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών.
    Τίτλος της φετινής παράστασης είναι: «Σαν παράσταση». Έχει ανάλαφρο-επιθεωρησιακό χαρακτήρα. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε επιλέξαμε να χαρίσουμε γέλιο και χαρά στους συγχωριανούς μας, έστω και παροδικά, αλλά και να προβληματίσουμε.
    Πριν ξεκινήσουμε, ωστόσο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την αγαστή συνεργασία πρώτα- πρώτα όλα τα παιδιά της ομάδας. Επιπλέον, τη δημοτική αρχή που μας παρείχε τα καθίσματα, τον κ. Δασκάλου Ανέστη για τον ηχητικό εξοπλισμό, τον κ. Γκιώργκα Σταύρο και την κ. Καρακατσάνη Αναστασία για την πολύτιμη βοήθειά τους στα σκηνικά, τον κ. Σουμάκα Γιάννη για τη συμβολή του στο ενδυματολογικό μέρος της παράστασης, την κ. Τσιτσιπά Βέτα για τη χορηγία νερού και κρουασάν, τον κ. Αραμπατζή Αθανάσιο, το βιβλιοπωλείο Περγαμηνή, την κ. Αρπατζιάνη Βέτα, την κ. Τσακαλδίμη Μαρία, τον κ.Τσιμάρη Σταύρο και κάποιες κυρίες του χωριού που πρόσφεραν σοκοφρέτες για τα παιδιά.
    Ελπίζουμε να περάσετε όλοι καλά μαζί μας. Καλή επιτυχία στα παιδιά και καλή διασκέδαση σε όλους!


  Οι δασκάλες


  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

  ΑΦΗΓΗΣΗ:ΕΛΙΖΑ ΜΑΚΡΗ, ΓΙΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΔΟΥ
  ΣΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
  ΚΑΦΕΝΕΙΟ:ΤΑΣΟΣ ΚΑΒΑΖΗΣ, ΑΚΗΣ ΝΤΟΥΜΑΝΗΣ
  ΑΝΕΚΔΟΤΑ:
  - Ο ΤΟΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ, ΕΛΛΗ ΜΠΟΥΓΑΤΖΕΛΗ, ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΛΑΚΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΠΟΥΡΑ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΠΟΤΑΝΗ.
  - Ο ΓΙΑΤΡΟΣ:ΤΣΑΚΑΛΔΙΜΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΠΟΥΠΟΥΡΕΤΣΑ ΜΑΡΙΑ.
  - ΓΙΩΡΙΚΑΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ:ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΚΟΤΣΙΟΣ ΗΛΙΑΣ
  - Ο ΤΕΝΤΑΣ:ΚΡΥΣΤΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ.
  - ΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ:ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΚΑΛΔΙΜΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΑ ΔΕΛΑΦΕΤΗ, ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
  - ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ:ΜΠΑΪΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΑΚΗΣ ΝΤΟΥΜΑΝΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΔΟΥ.
  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ:ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΗΛΙΑΣ ΓΚΟΤΣΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΠΟΥΡΕΤΣΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ, ΜΠΟΥΡΓΟΥΝΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΜΠΑΪΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ.
  Ο ΤΖΟΥΤΖΟΥΚΟΣ:ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΟΠΟΥΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
  ΟΙ ΦΙΛΕΣ:ΜΑΚΡΗ ΕΛΙΖΑ, ΠΟΠΟΥΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΚΡΥΣΤΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.
  ΜΟΝΑΚΟ:ΜΑΚΡΗ ΕΛΙΖΑ, ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ.
  Ο ΠΑΠΠΟΥΣ, Η ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΠΟΠΟΥΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ.
  ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΚΑΒΑΖΗΣ ΤΑΣΟΣ, ΠΟΥΠΟΥΡΕΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΠΟΥΓΑΤΖΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΓΚΟΤΣΙΟΣ., ΦΟΥΣΚΑ ΜΑΙΡΗ.
  ΛΗΣΤΕΙΑ:ΠΑΤΛΑΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΝΤΟΥΜΑΝΗΣ ΑΚΗΣ, ΜΠΟΥΓΑΤΖΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΟΥΠΟΥΡΕΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΕΛΑΦΕΤΗ ΜΑΡΙΑΝΑ, ΚΑΒΑΖΗΣ ΤΑΣΟΣ, ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ.
  ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ:ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
  ΗΡΘΕ Ο ΠΙΟΥ:ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΚΑΛΔΙΜΗΣ, ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ:ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
  (Στα χορευτικά της έναρξης και του τέλους συμμετείχε και η Αλκμήνη Χιόνη).
  Το υλικό (φωτογραφίες και video) είναι της κυρίας Άννας Τσιάπη (Λέκου) την οποία και ευχαριστώ θερμά. Επίσης αν κάποιος έχει φωτογραφίες ή video και θέλει να το δημοσιεύσει, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.


    Στο τέλος της παράστασης εκ μέρους των παιδιών της θεατρικής ομάδας ο Αραμπατζής Σταύρος εξέφρασε τα συναισθήματα και τις ευχαριστίες των παιδιών προς τις δασκάλες τους…

    «Αυτό που παρακολουθήσατε απόψε δεν ήταν μόνο μια θεατρική παράσταση. Ήταν ο καρπός της συνεργασίας μας με πέντε υπέροχες γυναίκες, πέντε αξιοθαύμαστες κυρίες που επί πέντε συνεχή χρόνια κοπιάζουν για τη προετοιμασία των θεατρικών έργων που σας παρουσιάζουμε.
    Σε μια εποχή που η αξία του εθελοντισμού καταρρέει, αυτές δε διστάζουν να εργαστούν αφιλοκερδώς. Θυσιάζουν τον ελεύθερο χρόνο τους, προτάσσουν τις πρόβες έναντι άλλων οικογενειακών υποχρεώσεων, δείχνουν υπομονή στις παιδικές μας επιπολαιότητες, μας συμπεριφέρονται με στοργή και αγάπη. Τέλος, μας διδάσκουν το θέατρο στις πραγματικές του διαστάσεις μεταφυτεύοντάς μας την αξιοπρέπεια και το σεβασμό προς τους άλλους, αλλά προπάντων προς τον ίδιο μας τον εαυτό.
    Με την προσφορά σας αυτή κερδίζετε επάξια όχι μόνο τον τίτλο του "εκπαιδευτικού" αλλά και αυτόν του ανθρώπου.
    Κανένας ευχαριστήριος λόγος δεν μπορεί να αποτυπώσει με λέξεις τη συγκίνηση, την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας. Το παράδειγμά σας θα μας εμπνέει πάντοτε.
    Δεχθείτε αυτά τα τριαντάφυλλα ως μια ελάχιστη ανταπόδοση προς το ανεκτίμητο έργο σας».